Znani i lubiani wchodzą do centrum Okęcie Park

Już w połowie bieżącego roku klienci warszawskiego centrum Okęcie Park, położonego przy Al. Krakowskiej 61, będą mogli zrobić zakupy w trzech nowych sklepach: Action, Pepco i Rossmann.

W latach 2019/2020 r. Okęcie Park przeszło gruntowną modernizację, w wyniku której m.in. powiększono, przebudowano i otworzono najbardziej nowoczesny sklep Agata Meble oraz wprowadzono do obiektu funkcje rozrywkowe w postaci parku trampolin Jump World oraz centrum wspinaczkowego Murall. W najnowszej odsłonie zmian już w marcu rozpoczęły się prace adaptacyjne i zmiana układu lokali na parterze, co pozwoli na pełne przystosowanie tej powierzchni do standardów nowych najemców - sieci Action (900 mkw.), Pepco (630 mkw.) i Rossmann (420 mkw.). Każdy z lokali będzie miał oddzielne wejście bezpośrednio z parkingu, co jest rozwiązaniem szczególnie docenianym przez klientów w czasach podwyższonego reżimu sanitarnego.

Pojawienie się wśród najemców centrum znanych i lubianych sieci dyskontowych oraz marek pozwalających na zaspokojenie codziennych potrzeb, to odpowiedź na niesłabnącą popularność tego typu formatów zakupowych wśród konsumentów.

Klienci mogą dogodnie dojechać do centrum zarówno komunikacją miejską, jak i samochodem – bezpłatny parking naziemny i podziemny liczy łącznie ok. 1.500 miejsc.

Grupa Octava Property Trust (OPT) została utworzona w 2014 roku, jako podmiot inwestujący w nieruchomości komercyjne - biurowe oraz handlowe, zlokalizowane w Warszawie i innych dużych polskich miastach, zarządzany przez Octava Asset Management Sp. z o.o.

Obecnie w portfolio spółki znajduje się 18 zdywersyfikowanych nieruchomości w większości zlokalizowanych na terenie Warszawy oraz w miastach, takich jak: Kraków, Wrocław, Łódź, Poznań i Trójmiasto.

Łączny wolumen powierzchni należącej do OPT to ok. 208 000 m2, z czego 139 000 2 stanowi powierzchnia biurowa, a 69 000 m2 powierzchnia handlowa.