Wielkie otwarcie Okęcie Park już w ten weekend!

Już w najbliższy weekend znane wszystkim warszawiakom Centrum Krakowska 61 (CK 61) przywita klientów w nowej odsłonie. Obiekt przeszedł kompleksową modernizację, a także zmienił nazwę na Okęcie Park. Octava Property Trust, właściciel nieruchomości zaprasza do wspólnego świętowania otwarcia odmienionego centrum.

W dniach 30 i 31 sierpnia na odwiedzających Okęcie Park czekać będą liczne atrakcje, m.in. specjalne oferty i promocje przygotowane przez sklepy, a także zlot food trucków oraz animacje dla najmłodszych. Ponadto, już od 19 sierpnia trwa loteria paragonowa, w której codziennie, przez dwa tygodnie, każdy kto zrobi zakupy w Okęcie Park może wygrać atrakcyjne nagrody.

Modernizacja i rekomercjalizacja parku handlowego przy al. Krakowskiej 61 rozpoczęła się kilka miesięcy temu. Na powierzchni ponad 58 000 m2znajdą się zarówno nowe marki, jak i dobrze już znane klientom sklepy. Nowością będzie także pojawienie się dotychczas nieobecnej w centrum funkcji rozrywkowej, którą zapewni pierwszy w Warszawie park trampolin Jump World oraz centrum wspinaczkowe Murall.

Centrum przy al. Krakowskiej 61 jest lubiane przede wszystkim za szeroki wybór sklepów z artykułami do dekoracji i wyposażenia wnętrz. Mamy tutaj m.in. jeden z dwóch znajdujących się w stolicy sklepów sieci Agata Meble oraz duży hipermarket spożywczy Auchan. Teraz oferta centrum została uzupełniona i poszerzona zgodnie z oczekiwaniami klientów – mówi Henryk Rytwiński,COO Octava Property Trust.

Kiedy Octava Property Trust nabyła Centrum Krakowska 61 w 2017 r., jeden z obiektów wchodzących w skład parku o powierzchni około 10 000 m2, w którym kiedyś mieścił się sklep Praktiker, był niezagospodarowany. W ramach jego przebudowy wydzielone zostało dodatkowe piętro, a powierzchnia jest podzielona na mniejsze lokale. Jednocześnie cały park handlowy zyskał nową spójną elewację.

Na kilka dni przed wielkim otwarciem główne prace budowlane zostały już ukończone, a wewnątrz najemcy aranżują swoje lokale. Obecnie finalizujemy montaż nowej elewacji z logotypem Okęcie Park. Zakończyliśmy także remont parkingu, na którym wymieniliśmy część nawierzchni. Zostały wymienione szyldy na głównym pylonie. Pozostały jeszczeprace związane z instalacją nowych pylonów informacyjnych na parkingu. Część sklepów w Okęcie Park jest już otwarta – mówi Marek Drożdż,Property Manager Okęcie Park.

Wśród nowych najemców centrum są m.in.: Bel-Pol, jeden z największych dystrybutorów podłóg i drzwi, Sypialnia Plus oferująca materace i łóżka, a także sieć parków trampolin Jump World oraz centrum wspinaczkowe Murall. Na przedłużenie umów i powiększenie zajmowanej powierzchni zdecydowały się m.in. JYSK, Witek’s i Dreams Design, które przeniosły swoje salony do zmodernizowanego budynku. W centrum pozostali również dotychczasowi najemcy tacy jak Auchan, Media Markt, Świat Dziecka i Agata Meble, która nie tylko przedłużyła umowę najmu na kolejne lata, ale także powiększy powierzchnię do niemal 24 000 m2(na trzech kondygnacjach w głównym budynku), adaptując do swoich potrzeb parter budynku dotychczas zajmowany m.in. przez JYSK, Witek’s, Dreams Design i Świat Dziecka. Zwieńczeniem wszystkich prac jest zmiana nazwy centrum na Okęcie Park.

Za rekomercjalizację budynku po Praktikerze odpowiadała firma doradcza Savills.

Grupa Octava Property Trust (OPT) została utworzona w 2014 roku, jako podmiot inwestujący w nieruchomości komercyjne - biurowe oraz handlowe, zlokalizowane w Warszawie i innych dużych polskich miastach, zarządzany przez Octava Asset Management Sp. z o.o.

Obecnie w portfolio spółki znajduje się 18 zdywersyfikowanych nieruchomości w większości zlokalizowanych na terenie Warszawy oraz w miastach, takich jak: Kraków, Wrocław, Łódź, Poznań i Trójmiasto.

Łączny wolumen powierzchni należącej do OPT to ok. 208 000 m2, z czego 139 000 2 stanowi powierzchnia biurowa, a 69 000 m2 powierzchnia handlowa.

Marta Białowąs
Senior PR Manager